De goedkoopste elektrische fietsen online!


De beste elektrische fiets online kopen

12-04-2012 15:43

 

De beste elektrische fietsen online kopen!

Elektrische fiets

De elektrische fiets is een fantastische uitvinding waardoor je nooit meer tegen het fietsen op ziet. Je hebt altijd wind mee en een duwtje in de rug. Dat is waarom er zoveel mensen kiezen voor een elektrische fiets! Maar welke elektrische fiets moet je dan kiezen? Wat is de beste elektrische fiets ?
Wat u moet weten over de actieradius van elektrische fietsen
Elektrische fietsen worden altijd verkocht met een bepaalde actieradius. De ene fabrikant is daar wat voorzichtiger in dan de andere fabrikant. Er word gesproken over de gemiddelde actieradius van elektrische fietsen of van de maximale actieradius van elektrische fietsen. Maar wat mag je nu werkelijk verwachten van de elektrischefiets?

Sparta ION RX lage instap

De sparta ION RX is werkelijk een topfiets met een heel lage instap. De elektrische fiets is computer gestuurd en rijd heel zuinig op de riante accu van 340wattuur. Deze fiets is het topmodel van 2012
 Sparta ION RX herenfiets
Dit is het heren model van de fiets die het dit jaar helemaal gaat maken. De computer aangestuurde aandrijving maakt van deze fiets een echte luxe e-bike.
 Batavus Marcato E-go 7p
Dit is de fiets van het jaar 2012 met een accu in de kettingkast! Ook wel het model met de "onzichtbare accu"

Accu's van elektrische fietsen

De accu van een elektrischefiets is als de benzinetank van een auto. De motor van een elektrischefiets is vergelijkbaar met die van een auto. Een krachtigere motor in een elektrischefiets zal meer kunnen verbruiken dan een zwakker motor, Maar dat hoeft niet het is maar net hoe hoog u de ondersteuning op de elektrische fiets instelt. Vervolgens is er ook nog het aandrijf systeem van de elektrischefiets. Dat kan computergestuurd of handmatig bestuurd, deze zaken spelen ook mee in het verbruik van de accu. Een elektrischefiets met een computergestuurd systeem rijd over het algemeen zuiniger dan een handmatig gestuurd systeem.

Actieradius van een elektrischefiets uitrekenen

Op basis van het gewicht van de elektrischefiets, de rolweerstand het vermogen van de motor en de inhoud van de accu zou je in een laboratorium opstelling kunnen uitrekenen wat de maximale actieradius is van deze fiets. Je zou dat kunnen doen in een windstille omgeving met vlak en glad wegdek en zonder gewicht op de fiets. Je zal dan op papier een heel grote actieradius kunnen verkrijgen. Maar of dat eerlijk is? Want zeg nou zelf, het is niet altijd windstil en u rijd niet altijd op een vlak wegdek. En als u fietst samen met de buurvrouw achterop dan bent u veel zwaarder dan u alleen zou fietsen. Verder zijn er nog een aantal zaken die de actieradius van een  elektrischefiets bepalen. Ook de bandenspanning is heel belangrijk, hoe zachter de banden hoe hoger de rolweerstand en door de enorme kracht die de motor op de banden vrij laat komen is de rolweerstand veel hoger dan bij een normale fiets. Daarom adviseren wij altijd een pomp met een mano meter, die kunt u al voor een paar tientjes on-line aanschaffen.
Tip: Voor het vergelijken van de actieradius van de beste elektrische fietsen kijkt u dus eerst naar het voltage en het ampèrage van de accu van de elektrische fiets. Als u deze met elkaar vermenigvuldigd is de uitkomst het aantal wattuur van de accu bijv. 36Volt x 10Ah = 360wattuur Dit is een "grote benzinetank" kijkt u naar een accu van 24Volt x 8Ah= 192wattuur dan heeft u een "kleinere benzinetank" in de elektrische fiets.
Hou vervolgens heel goed rekening met uw eigen gewicht, de fietsroute, de winsnelheid, de bandenspanning dan zult u zien dan gemiddeld genomen de
Vraag: Ik heb een accu met vergelijkbare inhoud (wattuur) als een kennis alleen van een ander merk als ik op mijn eigen elektrische fiets fiets dan maak ik minder kilometers dan als ik zijn elektrische fiets gebruik. Hoe kan dat?
Antwoord: Niet alle systemen maken even efficiënt gebruik van de accu en niet alle motoren zijn even zuinig. Maar ook de manier van fietsen blijkt bij navraag bij de fabrikant een rol te spelen. Hoe schakelt u? Begint u laag en schakelt u snel op? En rijd u heel soepel of rijd u schokkerig en duwt u hard op de pedalen? Met name het schokkerig rijden waardoor de motor telkens weer aan en uitgaat kan heel veel energie kosten. En de ene fiets nodigt meer uit om soepeler te rijden dan de ander.

Factoren

Hier een checklist met factoren die de actieradius van elektrische fietsen beïnvloeden
 • Accu inhoud
 • Wattage van de motor
 • Gewicht van de rijder
 • Hoogte verschil tijdens het rijden (vlak of heuvelachtig)
 • Windsnelheid
 • Bandenspanning
 • Aansturing van de motor (computer of handmatig)
 • Ingestelde ondersteuning (veel of weinig)
 • Manier van fietsen (soepel of houterig)
 • Leeftijd van de accu (elke accu gaat in kwaliteit achteruit)
 • Soort versnelling (Nexus met dichte kettingkast, premium Nexus of een fiets met derailleur)
Kort samengevat:
Hoe groot is de accu -> dat kunt u bij de aanschaf zelf bepalen
Hoe zuinig gaat de fiets met de beschikbare hoeveelheid energie om -> het zou de uitdaging van elke fabrikant van elektrische fietsen moeten zijn om dit zo goed mogelijk te realiseren
Hoe zijn de omstandigheden -> op sommige zaken heeft u invloed en sommige zaken een gegeven.
Tips:
Nu u wat meer weet over de actieradius kunnen we u dus ook wat concretere tips geven over het kiezen van de accu inhoud. Een niet sportieve fietser die vaak dagjes weggaat fiets ongeveer 30-40 kilometer op een dag.
De plaats van de accu en de motor bij elektrische fietsen
Er zijn verschillende plaatsen waar de accu geplaatst kan zijn bij een elektrische fiets. De bekendste zijn onder de bagagedrager en in het frame. Er zijn ook merken die ze in het verlengde achter de zadelbuis plaatsen En sinds kort is Batavus met een aantal unieke elektrische fietsen op de markt gekomen die de accu's in de kettingkast hebben opgeborgen. Ook is er een model dat de accu in het frame heeft maar waarbij deze geheel verwijderbaar is.
Over het algemeen zijn er een aantal overwegingen bij de aanschaf van de beste elektrische fiets en de plaatsing van de accu en de motor.
Hoe lager de accu in de elektrische fiets hoe lager het zwaartepunt van de fiets en dus ook stabieler.
Als de accu uitneembaar is dan wordt de elektrische fiets een stuk lichter en kan deze makkelijker achter op en fietsendrager of de caravan
SPECTACULAIR
Accu in de kettingkast
 

Vraag de beste prijs voor dit model!

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van e-bikes. Maar de meeste e-bikes worden ontsierd door de opvallende accupaketten. Batavus heeft bewust geinvesteerd in een oplossing met een moderne, onzichtbaar verwerkte accu, waarbij het gewicht van de accu optimaal wordt benut. Zo ontstond E-go® RemovE, een oplossing waarbij de accu is verwerkt in de kettingkast en de lage positie van de accu wat bijdraagt aan stabiel rijgedrag. Gecombineerd met een heel compacte electromotor in het voorwiel zorgt dit voor een haast perfecte balans, waardoor de fiets veilig en gemakkelijk te besturen is. E-go® RemovE van Batavus maakt het nu mogelijk om e-bikes te ontwikkelen die er sportief en elegant uitzien, met een heel comfortabel en betrouwbaar weggedrag.

—————

Terug